субота, 13 січня 2024 р.

Корекційно-розвивальна робота

АУТИЗМ ДЛЯ НЕАУТИСТІВ

Якій діяльності батьки можуть навчити свою аутичну дитину?


🔹Деякі батьки вважають: «Ми ніколи не зможемо займатися з нашою аутичною дитиною...»


▪️Це неправда! Існує кілька занять, які можуть знадобитися аутистам у житті. Три конкретні приклади: плавання, велосипед та книжки з ілюстраціями. Якщо аутист володіє грою на музичному інструменті, це теж великий плюс.


▪️Доступ до басейну або ванної приносить велику користь аутичній людині. Потрібно вибирати проміжок години, коли в басейні мало людей, мало рухів і можна майже зовсім (або мінімально) не розмовляти з дитиною, щоб дозволити їй максимально використовувати переваги води та розслаблення. 


▪️Їзда на велосипеді збагачує аутичну людину, оскільки сприяє внутрішній роботі щодо сприйняття та відчуття свого тіла та навколишнього середовища. 


▪️Книжки з малюнками мають бути доступні людині з аутизмом у будь-який момент. Пізніше з розвитком їх заміняти комікси, словники, інше. Зауважте, що аутична людина має бути рано ознайомлена з книжками всіх видів. 


🔸Уривок із книги «Аутизм для не аутистів» Бріджит Харріссон, Ліз С.-Шарль (Канада, видання від 2018р.). 


 переклала, скоротила, адаптувала Надія Єсманова (група Аутизм.Україна). 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо до розмови

 Влучні фрази для підтримки дітей   Підтримуйте дитину словами і вона знайде в Вас надійного друга. А навчите її підтримувати себе, вона с...