субота, 13 січня 2024 р.

На що варто звернути увагу батькам?

 Помічаєте, що дитина поводиться інакше після повітряних тривог? Наприклад, стурбована, апатична чи навпаки дуже активна. Покличте до себе, обійміть, поцілуйте, погладьте або зробіть масаж. У процесі можете запитати, як її день, самопочуття, які емоції відчуває тощо. 

"Батькам також важливо ділитися своїми емоціями та почуттями з дитиною. Так ви демонструєте на власному прикладі, що таке слід проговорювати, бо потім стає легше"

Також можете разом:

  • почитати книжку;
  • побудувати халабуду, де буде місце для відпочинку лише для дитини;
  • подивитись мультфільм/кіно або послухати разом аудіоказки;
  • пограти в настільну гру тощо.

Помічаєте, що дитині важко говорити про почуття і настрій не покращується – зверніться до психолога. Адже за цим може стоять накопичення різних факторів: відсутність базового відчуття безпеки, віковий криз, травми, зварювання в батьківщині, дефіцит вітамінів тощо.

"А головне – не біжіть за результативністю в навчанні чи гуртках. Саме зараз час видохнути, відпочити, виявити проблему і лише потім братися за речі, які потребують ресурсу"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Запрошуємо до розмови

 Влучні фрази для підтримки дітей   Підтримуйте дитину словами і вона знайде в Вас надійного друга. А навчите її підтримувати себе, вона с...